Nemzetközi hálózatok

ILTER A nemzetközi LTER hálózat 1993-ban alakult meg az USA LTER kezdeményezésére. Az alakuló ülésen ott volt a magyar LTER hálózat majdani két alapítója, Fekete Gábor és Láng Edit. az ILTER-nek jelenleg 40 nemzeti hálózat a tagja.
LTER HUN A magyar LTER hálózat 1995-ben, két évvel az ILTER után alakult meg. Kezdettől fogva három LTER kutatóhely a tagja. A magyar LTER aktív szerepet játszott a közép-kelet-európai regionális hálózatban, és rész vett az európai hálózat megalakításában.
LTER EU Az európai LTER hálózat 2005-ben alakult meg Balatonföldváron a Vörös Lajos szervezte összeurópai LTER találkozón. Jelenleg 21 tagja van, az ILTER legdinamikusabban fejlődő regionális hálózata. az európai LTER az egyik európai kulcsszereplő az ökológiai tudás nemzetközi, illetve társadalmi-politikai integrálásában.

EnvEurope

Environmental quality and pressures assessment across Europe: the LTER network as an integrated and shared system for ecosystem monitoring
ExpeER ExpeER (Experimentation in Ecosystem Research) is an European project which aimed to bring together the major observational, experimental, analytical and modelling facilities in ecosystem science in Europe.